10 skyrius · 10.8
Darbas su „Nextcloud“ darbalaukio programėle (sinchronizavimas)
Naudodami nemokamą sinchronizavimo programėlę Nextcloud Files, Jūsų failai iš WebOké Nextcloud atsiranda įprastame aplanke Jūsų kompiuteryje. Tai, ką pakeičiate tame aplanke, automatiškai atsiranda Jūsų Nextcloud, ir atvirkščiai. Taip prie savo failų galite prieiti net be interneto.

Atsisiuntimas
| Kompiuteris | Sistemos reikalavimai pagal Nextcloud | Atsisiųsti |
|---|---|---|
| Windows | Windows 10 (1809 versija ar naujesnė) arba Windows 11, 64 bitų | Windows |
| Mac | macOS 13 ar naujesnė | macOS |
| Linux | 64 bitų (x86_64), kaip AppImage | Linux (AppImage) |
Mūsų mygtukai visada nukreipia į naujausią versiją. Senesniems Mac kompiuteriams (macOS 11 arba 12) Nextcloud turi senesnę versiją svetainėje nextcloud.com/install.
Diegimas ir prisijungimas
- Įdiekite programėlę ir paleiskite ją.
- Pasirinkite prisijungimą ir įveskite savo Nextcloud adresą, pavyzdžiui, https://demo.webokecloud.nl.
- Jūsų naršyklė atvers WebOké Nextcloud prisijungimo langą. Prisijunkite, jei reikia, įveskite dviejų žingsnių patvirtinimo kodą ir suteikite programėlei prieigą.
- Pasirinkite, kuriuos aplankus norite turėti savo kompiuteryje ir kur bus aplankas.
Žingsnis po žingsnio su ekrano nuotraukomis: Nextcloud Files diegimas Windows sistemoje ir Nextcloud Files diegimas Mac kompiuteryje.
Sinchronizavimas ir Nextcloud Office kartu
- Jei Nextcloud aplanke dukart spustelite docx, xlsx arba pptx failą, jis atsidaro programoje, priskirtoje tokio tipo failams. Tai gali būti Nextcloud Office, bet taip pat Word arba LibreOffice.
- Išsaugojus, sinchronizavimo programėlė įkelia failą į Jūsų Nextcloud. Tačiau tuomet dirbate vienas: kolegos Jūsų pakeitimus pamatys tik po išsaugojimo.
- Jei norite dirbti su failu kartu su kolegomis tuo pačiu metu, atidarykite jį naršyklėje arba per prisijungtą Nextcloud, naudodami Nextcloud Office. Žr. Bendras darbas tarp programos ir kolegų naršyklėje.
Dėmesio: pastebėjote aplanke failą, kurio pavadinime yra „conflict“? Tai reiškia, kad failas buvo pakeistas dviejose vietose vienu metu. Patikrinkite, kurią versiją norite išsaugoti, ir ištrinkite kitą. Nepavyksta išsaugoti arba sinchronizuoti rasite daugiau informacijos apie išsaugojimo ir sinchronizavimo problemas.
Patarimas: ar Jums kompiuteryje nereikia visų failų? Programėlėje įjunkite tik tuos aplankus, kuriuos iš tikrųjų naudojate. Taip sutaupysite vietos diske.
