13 skyrius · 13.3
Office vartotojų ir grupių valdymas
Kaip administratorius, Jūs nustatote, kas dirba Jūsų WebOké Nextcloud aplinkoje ir kas gali naudotis Euro-Office. Tai atliekama Mano WebOké skydelyje, Jūsų Nextcloud paketo skiltyje Vartotojų valdymas.
Kaip veikia Office Suite licencija
Office Suite licencija Nextcloud sistemoje reiškia narystę grupėje office. Tik šios grupės nariai gali atidaryti failus naudodami Euro-Office. Jei skiltyje Vartotojų valdymas įjungiate jungiklį Office Suite, mes priskiriame vartotoją šiai grupei. Jei jį išjungiate, pašaliname vartotoją iš grupės ir licencija atsilaisvina.
Kiekvienas vartotojas pats gali patikrinti, ar turi licenciją. Nextcloud sistemoje dešiniajame viršutiniame kampe spustelėkite savo profilio nuotrauką ir pasirinkite Nustatymai. Puslapio Profile & contact apačioje, skiltyje Your groups, nurodyta, kurioms grupėms priklausote. Jei tarp jų yra office (1), tai reiškia, kad turite Office Suite licenciją.

Dėmesio: Office licenciją visada suteikite naudodami jungiklį Mano WebOké skydelyje, o ne pridėdami vartotoją prie grupės office kitu būdu. Tik taip Jūsų licencijų skaičius bus teisingas.
Vartotojo pridėjimas
- Mano WebOké skydelyje eikite į Mano produktai, prie savo Nextcloud paketo spustelėkite Valdymas ir nuslinkite iki Vartotojų valdymas.
- Spustelėkite Pridėti vartotoją.
- Įveskite Vartotojo vardą. Juo vartotojas prisijungs prie sistemos. Naudokite mažąsias raides, skaičius, tašką arba brūkšnelį. Vėliau vartotojo vardo pakeisti negalėsite.
- Įveskite Rodomą vardą ir El. pašto adresą.
- Pasirinkite Slaptažodį, sudarytą bent iš 10 simbolių, turintį bent vieną skaičių ir vieną specialųjį simbolį, arba spustelėkite Generuoti. Saugiai perduokite slaptažodį vartotojui.
- Ar vartotojas turės dirbti su Euro-Office? Pažymėkite Priskirti Office Suite licenciją.
- Spustelėkite Sukurti vartotoją.
Pasiekėte didžiausią savo paketo vartotojų arba licencijų skaičių? Apie tai gausite pranešimą. Padidinkite skaičių skiltyje Konfigūruojamos parinktys, žr. Office licencijų užsakymas ir priskyrimas vartotojams.
Vartotojo valdymas
Skiltyje Vartotojų valdymas prie kiekvieno vartotojo matote, be kita ko, ar jis aktyvus, ar turi Office Suite licenciją ir kada paskutinį kartą prisijungė. Vartotojo veiksmų meniu galite pasirinkti:
- Keisti slaptažodį: pavyzdžiui, jei vartotojas pamiršo savo slaptažodį.
- Edit data: pakeisti rodomą vardą arba el. pašto adresą.
- Disable ir Enable: laikinai uždrausti kam nors prieigą, nieko netrinant.
- Delete: visam laikui pašalinti vartotoją.
Dėmesio: pasirinkus Delete, visam laikui bus ištrinti visi šio vartotojo failai, kalendoriai ir kontaktai. Šio veiksmo anuliuoti negalima. Todėl svarbius failus iš anksto perkelkite kitur, pavyzdžiui, pasidalykite jais su kolega, kuris nukopijuos juos į savo aplanką.
Kai vartotojas išeina arba jam nebereikia Office
- Jei vartotojui nebereikia Euro-Office, bet Nextcloud dar naudoja, tiesiog išjunkite jungiklį Office Suite. Licencija atsilaisvins kitam vartotojui.
- Jei vartotojas išeina, pirmiausia jį išjunkite. Pašalinkite jį tik tada, kai būsite tikri, kad visi failai saugiai perkelti.
Bendras darbas grupėse
Norite, kad komanda kartu dirbtų su tais pačiais dokumentais? Sukurkite bendrą aplanką ir pasidalykite juo su kolegomis, kurie turi jame dirbti. Visi, turintys Office Suite licenciją, galės atidaryti to aplanko dokumentus programoje Euro-Office ir juos bendrai redaguoti. Kaip veikia dalijimasis, skaitykite Een document delen met een collega. Kaip dirbti dokumente vienu metu su kitais, skaitykite Tegelijk aan een document werken.
