15 skyrius · 15.24
Komentarų ir pakeitimų pašalinimas prieš siunčiant dokumentą
Dokumente, prie kurio dirbo komanda, dažnai lieka komentarų („ar ši kaina teisinga?“) ir sekamų pakeitimų. Jei tokį dokumentą nusiųsite klientui, jis matys viską. Štai kaip dokumentą išvalyti.
1 žingsnis: visų pakeitimų apdorojimas
- Eikite į skirtuką Collaboration (Bendradarbiavimas).
- Spustelėkite rodyklę šalia Accept (Priimti) ir pasirinkite Accept all changes (Priimti visus pakeitimus). Jei pakeitimų nenorite, pasirinkite Reject (Atmesti) ir tada Reject all changes (Atmesti visus pakeitimus).
- Išjunkite Track Changes (Sekti pakeitimus), kad neatsirastų naujų pakeitimų.

2 žingsnis: komentarų pašalinimas
Skirtuke Collaboration (Bendradarbiavimas) spustelėkite mygtuką komentarams pašalinti (1) ir pasirinkite Delete all comments (Ištrinti visus komentarus). Jei norite pašalinti tik savo komentarus, naudokite Delete my comments (Ištrinti mano komentarus).

3 žingsnis: patikrinimas
Pasirinkite Display Mode (Rodymo režimas) nustatymą Final (Galutinis) ir dar kartą perskaitykite dokumentą. Taip pat atverkite kairėje esantį komentarų skydelį ir patikrinkite, ar jis tuščias.
Dar saugiau: siųskite PDF failą
Norite būti tikri, kad kartu nebus persiunčiama jokia papildoma informacija ir kad klientas nieko negalės keisti? Siųskite PDF failą: pasirinkite File (Failas), Download as (Atsisiųsti kaip) ir pasirinkite PDF. Arba naudodami Save copy as (Išsaugoti kopiją kaip) sukurkite PDF failą savo Nextcloud paskyroje ir pasidalykite juo per nuorodą.
Į ką atkreipti dėmesį
- Ištrinti komentarai iš dokumento išnyksta visam laikui. Jei norite juos išsaugoti, pirmiausia padarykite kopiją.
- Senesnė versija su visais komentarais vis dar lieka failo versijų istorijoje. Jei patį failą pasidalysite su klientu, jis galės jį pasiekti su redagavimo teisėmis. Todėl dalykitės kopija arba PDF failu.
