12 skyrius · 12.4
Nepavyksta išsaugoti arba sinchronizuoti
Euro-Office automatiškai išsaugo Jūsų darbą WebOké Nextcloud (žr. Saugojimas: kaip veikia automatinis išsaugojimas). Jei vis dėlto kyla problemų išsaugant ar sinchronizuojant, čia rasite, ką daryti.
"Connection is lost" arba "Document cannot be saved"
Jei Jūsų interneto ryšys trumpam dingsta, Euro-Office rodo pranešimą Connection is lost ir pats bando prisijungti iš naujo. Kai tik ryšys atsistato, pamatysite Connection is restored ir galėsite toliau dirbti kaip įprasta.
Gavote pranešimą Document cannot be saved arba An error has occurred while saving the file? Tuomet darykite taip:
- Neuždarykite skirtuko iš karto.
- Išsaugokite atsarginę kopiją savo kompiuteryje: pasirinkite File (Failas) ir Download as (Atsisiųsti kaip). Rodant pranešimą Document cannot be saved, Euro-Office pats pasiūlys atsisiųsti dokumentą, kai paspausite OK.
- Patikrinkite savo interneto ryšį, pavyzdžiui, "Wi-Fi" ar VPN.
- Iš naujo įkelkite puslapį ir patikrinkite, ar Jūsų pakeitimai išliko. Jei jų nėra, įkelkite atsarginę kopiją į Nextcloud.
Jei tai kartojasi dažnai, susisiekite su palaikymo tarnyba ir nurodykite laiką bei failo pavadinimą. Žr. Kada kreiptis į palaikymo tarnybą.
Atsisiunčiant ar kompiuteryje vis dar matote seną versiją
Euro-Office iškart išsaugo Jūsų pakeitimus, tačiau failas Nextcloud sistemoje visiškai atnaujinamas tik tada, kai visi uždaro dokumentą. Kol Jūs ar kolega jį dar turite atvertą, atsisiuntimas arba sinchronizavimo programėlė Jūsų kompiuteryje gali vis dar rodyti ankstesnę versiją.
- Uždarykite dokumentą. Paprašykite ir kolegų, kurie dar jį turi atvertą, jį uždaryti.
- Palaukite kelias akimirkas ir atnaujinkite Nextcloud.
- Atsisiųskite failą iš naujo arba palaukite, kol sinchronizavimo programėlė atsisiųs naują failo versiją.
"The file version has changed. The page will be reloaded."
Failas buvo pakeistas ne per Euro-Office, kol jis buvo atvertas pas Jus. Pavyzdžiui, kažkas įkėlė naują versiją, atkūrė senesnę versiją arba redagavo failą kompiuteryje per sinchronizavimo programėlę. Paspauskite OK ir leiskite puslapiui iš naujo įsikelti. Jei puslapis užstringa, uždarykite skirtuką, palaukite pusę minutės ir vėl atidarykite failą.
Failas yra užrakintas arba redaguojamas kitoje programoje
Matote pranešimą The file is being edited in another app. You can continue editing and save as a copy.? Tai reiškia, kad kažkas failą atvėrė kitoje programoje, pavyzdžiui, "Word" ar "LibreOffice" per sinchronizavimo programėlę.
- Patikrinkite, ar Jūs patys ar kolega dar turite failą atvertą kitoje programoje ar kitame skirtuke. Uždarykite jį ten ir palaukite minutę.
- Reikia tęsti darbą dabar? Dirbkite toliau, o vėliau pasirinkite File (Failas) ir Save Copy As (Išsaugoti kopiją kaip). Vėliau sujunkite pakeitimus, pavyzdžiui, naudodamiesi Dokumentų palyginimas.
- Jei failas lieka užrakintas, nors niekas jo neturi atverto, susisiekite su palaikymo tarnyba. Mes galime atlaisvinti užstrigusį užraktą.
Failas, kurio pavadinime yra "conflicted copy"
Jei redaguojate failą savo kompiuteryje per Nextcloud sinchronizaciją, o kažkas kitas tuo pačiu metu jį keičia Euro-Office aplinkoje, sinchronizavimo programėlė gali sukurti antrą failą, kurio pavadinime bus conflicted copy. Jame bus Jūsų pakeitimai. Palyginkite abu failus, perkelkite reikalingus pakeitimus, o tada ištrinkite kopiją.
Daugiau apie tai skaitykite Jūsų pakeitimai nematyti atsisiuntus failą arba atidarius jį kompiuteryje.
Patarimas: taip išvengsite daugumos problemų: su bendrinamu failu dirbkite tik Euro-Office naršyklėje, o ne vienu metu kompiuterio programoje. Daugiau apie sinchronizavimo programėlę skaitykite Darbas su „Nextcloud“ darbalaukio programėle (sinchronizavimas).
Kažkas dingo?
Nextcloud automatiškai saugo ankstesnes Jūsų failų versijas. Jei vis dėlto kažką praradote, galite atkurti ankstesnę versiją. Žr. Version History: senesnės versijos atkūrimas.
