3 skyrius · 3.6
Peržiūrėti, panaikinti arba nuotoliniu būdu ištrinti duomenis įrenginiuose ir seansuose
Peržiūrėti trumpame filmuke
Skiltyje Įrenginiai ir seansai matote visur, kur esate prisijungę su savo paskyra: naršyklėse, „Nextcloud“ programėlėse kompiuteryje ir telefone, bei naudojant programėlių slaptažodžius. Čia taip pat galite atjungti įrenginį, pavyzdžiui, jei Jūsų telefonas buvo pavogtas.
Sąrašo peržiūra
- Spustelėkite savo profilio nuotrauką arba inicialus viršuje dešinėje.
- Pasirinkite Nustatymai.
- Kairėje spustelėkite Saugumas.
- Nuslinkite iki Įrenginiai ir seansai.

Kiekvienoje eilutėje matote:
- Įrenginys (1): programėlės slaptažodžio pavadinimas, programėlė, pavyzdžiui, darbalaukio programėlė arba „Nextcloud“ programėlė su nurodytu įrenginio tipu, arba naršyklė, per kurią esate prisijungę. Šis seansas yra naršyklė, kurioje šiuo metu dirbate.
- Paskutinis aktyvumas: kada tas įrenginys paskutinį kartą susisiekė su Jūsų „Nextcloud“.
- Mygtukas su trimis taškeliais (2), kuriuo galite atlikti veiksmus su tuo įrenginiu.
Patarimas: rakto piktograma reiškia programėlės slaptažodį. Prie naršyklės matote tos naršyklės logotipą.
Įrenginio atjungimas
Spustelėkite tris taškelius šalia įrenginio. Pamatysite meniu su šiais pasirinkimais:

- Leisti prieigą prie failų sistemos: taikoma tik programėlių slaptažodžiams. Jei varnelė pažymėta, programėlė gali pasiekti ir Jūsų failus. Jei programėlės slaptažodį naudojate tik kalendoriui ir kontaktams, varnelę galite nuimti.
- Pervadinti: suteikite įrenginiui arba programėlės slaptažodžiui aiškesnį pavadinimą.
- Panaikinti: įrenginys iš karto atjungiamas ir nebegali pasiekti Jūsų „Nextcloud“. Failai, kurie jau buvo įrenginyje, ten ir lieka. Naudokite tai senam nešiojamam kompiuteriui, programėlei, kurios nebenaudojate, arba pamestam programėlės slaptažodžiui.
- Ištrinti duomenis įrenginyje: kai tik įrenginys vėl prisijungs prie interneto, jam bus pateikta komanda atsijungti ir ištrinti jame esančius „Nextcloud“ failus. Naudokite tai pavogto ar pamesto nešiojamo kompiuterio ar telefono atveju.
Pasirinkus Panaikinti arba Ištrinti duomenis įrenginyje, Jūsų „Nextcloud“ kartais paprašys Jūsų slaptažodžio, kad patvirtintų, jog tikrai esate Jūs.
Dėmesio: funkcija Ištrinti duomenis įrenginyje veikia tik su pačiomis „Nextcloud“ programėlėmis (darbalaukio programėle ir mobiliąja programėle) ir tik tada, kai įrenginys vėl prisijungs prie interneto. Ji ištrina tik tai, ką ta programėlė sinchronizavo, o ne likusią įrenginio dalį. Naršyklės arba programėlės, naudojančios programėlės slaptažodį, atveju atšaukiate prieigą; ištrinti duomenų taip negalima. Ką dar reikėtų daryti vagystės atveju, skaitykite Nuotoliniu būdu užblokuoti pavogtą nešiojamąjį kompiuterį.
Naršyklės atjungimas kitame kompiuteryje
Pamiršote atsijungti kažkieno kito kompiuteryje? Raskite naršyklę sąraše pagal paskutinį aktyvumą ir pasirinkite Panaikinti. Taip iš karto būsite atjungti joje.
Ką daryti, jei ko nors neatpažįstu?
Matote įrenginį ar naršyklę, kurios nepažįstate, ir tai nebuvo nei namiškis, nei kolega, naudojantis Jūsų paskyrą? Panaikinkite to įrenginio prieigą ir nedelsdami pakeiskite savo slaptažodį (Slaptažodžio keitimas arba pamiršimas). Taip pat įjunkite autentifikavimo programėlę (Tapatybės nustatymo programėlės nustatymas ir atsarginių kodų saugojimas) ir patikrinkite savo pašto dėžutės slaptažodį, nes į ją ateina Jūsų prisijungimo kodai.
