6 skyrius · 6.6
Atsarginės kopijos WebOké sistemoje: ką saugome mes ir ką galite padaryti patys
Atsarginė kopija, kurią naudojate patys, yra įdiegta Jūsų WebOké Nextcloud sistemoje: tai šiukšliadėžė (Ištrinti failai) ir Jūsų failų versijos. Jų pagalba galite patys, nesikreipdami į niekieno pagalbą, atkurti failus, aplankus ir ankstesnes versijas.
Ką galite atkurti patys
| Kas atsitiko? | Sprendimas |
|---|---|
| Failas ar aplankas netyčia ištrintas | Atkurkite iš Ištrintų failų, žr. Kaip atkurti ištrintą failą iš Ištrintų failų |
| Failas perrašytas arba netinkamai pakeistas | Atkurkite ankstesnę versiją, žr. Senesnės versijos atkūrimas ir versijų pavadinimas |
| Kažkas pašalino failą iš Jūsų bendrinamo aplanko | Jei esate failo savininkas, jis bus Jūsų Ištrintuose failuose, žr. Kaip atkurti ištrintą failą iš Ištrintų failų |
Kiek laiko saugomi ištrinti failai ir versijos, skaitykite Kiek ilgai Nextcloud saugo versijas ir ištrintus failus?. Trumpai tariant: ištrinti failai ir versijos saugomi iki 31 dienos, o jei reikia vietos, jie gali būti pašalinti anksčiau. Versijos su suteiktu pavadinimu išlieka išsaugotos.
WebOké sistemos atsarginės kopijos
Be to, WebOké kuria pačių serverių atsargines kopijas. Jos skirtos papildomai apsaugai nenumatytų atvejų, pavyzdžiui, serverio gedimo, atveju. Jos nėra prieinamos klientams: patys iš jų nieko atkurti negalite. Savo kasdieniam darbui pasikliaukite šiukšliadėže ir versijomis.
Ką galite padaryti patys
- Pasidarykite savo svarbių failų kopiją: failus, kurių tikrai negalite prarasti, taip pat saugokite patys. Pavyzdžiui, naudodami stalinio kompiuterio programėlę Nextcloud Files savo kompiuteryje (Kodėl verta naudoti darbalaukio programą? Naršyklė, programa ar tinklo diskas): įtraukite tą aplanką į savo kompiuterio atsarginę kopiją arba retkarčiais nukopijuokite jį į išorinį diską.
- Suteikite pavadinimą svarbioms versijoms, kad jos nebūtų automatiškai pašalintos (žr. Senesnės versijos atkūrimas ir versijų pavadinimas).
- Neskubėkite galutinai ištrinti: to, ką pašalinsite iš Ištrintų failų arba ištrinsite naudodami Išvalyti ištrintus failus, patys atkurti nebegalėsite.
- Būkite atsargūs dalindamiesi: redagavimo teises suteikite tik tiems žmonėms, kuriems jų tikrai reikia (žr. Bendrinimas su naudotoju iš Jūsų paties Nextcloud).
- Perduokite nuosavybę prieš pašalinant naudotoją, nes pašalinus naudotoją, kartu su visais jo failais jis dingsta negrįžtamai (žr. Nuosavybės perdavimas, kai kolega išeina iš darbo).
Dėmesio: ištisinio šifravimo aplankų negali perskaityti niekas, net ir WebOké. Jei pamesite raktą, šių failų atidaryti nebebus galima. Daugiau apie tai skaitykite End-to-end šifravimas: kada verta, o kada ne.
