Hoofdstuk 1 · 1.4
Ingelogd blijven en uitloggen
Dit artikel is nog niet vertaald. Je leest de Nederlandse versie.
Op je eigen computer wil je niet elke keer opnieuw inloggen. Op een computer van een ander wil je juist goed uitloggen. Zo regel je allebei.
Gebruikersnaam onthouden en Ingelogd blijven

- Gebruikersnaam onthouden (1): de volgende keer staat je e-mailadres al ingevuld. Je typt alleen nog je wachtwoord.
- Ingelogd blijven (2): je blijft 30 dagen ingelogd, ook als je de browser sluit. Dat staat er ook onder als je het vinkje aanzet.
Let op: gebruik Ingelogd blijven alleen op je eigen apparaat. Iedereen die daarna die browser opent, kan je mail lezen en versturen.
Uitloggen

Klik linksonder in het menu op Uitloggen (1). Doe dat altijd op een computer die niet van jou is, ook als je de browser daarna sluit.
Op een gedeelde computer
- Zet de vinkjes Gebruikersnaam onthouden en Ingelogd blijven uit.
- Laat de browser je wachtwoord niet bewaren.
- Log uit als je klaar bent en sluit de browser.
Tip: wil je je mailbox extra beveiligen? Zet dan tweestapsverificatie aan. Dan heeft iemand met alleen je wachtwoord nog geen toegang. Zie Tweestapsverificatie aanzetten.
