1 skyrius · 1.7
Įdiegimas iš naujo arba ISO prijungimas
Įdiegimas iš naujo: švarus lapas
Jei Jūsų serveryje tapo netvarkinga arba įtariate, kad jis buvo įsilaužtas (žr. Serveris įsilaužtas? Pirmieji žingsniai), įdiekite jį iš naujo.
- Pirmiausia išsaugokite viską, ką norite pasilikti: padarykite restic atsarginę kopiją (žr. Atsarginės kopijos su restic kitoje vietoje) arba nusikopijuokite duomenis į savo kompiuterį.
- Atidarykite VPS langą ir pasirinkite skirtuką Nustatymai.
- Skiltyje Įdiegti iš naujo pasirinkite operacinę sistemą, naują root slaptažodį ir, jei norite, savo SSH raktą.
- Įveskite savo WebOké slaptažodį ir spustelėkite Ištrinti ir įdiegti iš naujo.
Viskas Jūsų VPS bus ištrinta, įskaitant momentines kopijas. Šio veiksmo atšaukti negalima. Jūsų IP adresai nesikeis, todėl DNS keisti nereikės.
Patarimas: įdiegus iš naujo, Jūsų serveris turės naują piršto atspaudą. Todėl pirmą kartą prisijungiant Jūsų kompiuteris parodys įspėjimą. Šiuo atveju tai normalu; kaip tai išspręsti, rasite straipsnyje Dažniausi SSH klaidų pranešimai.
ISO prijungimas
Norite diegti patys, pavyzdžiui, su savo disko skaidymu, arba paleisti taisymo aplinką? Tada prijunkite ISO kaip virtualų CD. Tai galite padaryti skirtuke ISO ir rDNS.
| Mygtukas | Kas vyksta? |
|---|---|
| Susieti | ISO įdedamas į CD įrenginį; Jūsų VPS vis dar paleidžiamas iš disko. |
| Prijungti ir paleisti iš ISO | Jūsų VPS išjungiamas ir paleidžiamas iš ISO. |
| Atjungti | ISO išimamas, o Jūsų VPS vėl paleidžiamas iš disko. Nepamirškite to padaryti baigę darbą. |
Toliau dirbsite konsolėje (žr. Konsolė: Jūsų VPS naršyklėje). Savarankiškai įdiegta sistema tinklo savaime negauna: tinklo duomenis, kuriuos tuomet reikia įvesti, rasite straipsnyje Savo ISO prijungimas arba VPS įdiegimas iš naujo. Po to taip pat įdiekite qemu-guest-agent, kitaip neveiks skirtukas Sistema ir slaptažodžio nustatymas.
Taisymas iš ISO
Jei Jūsų serveris nebeįsijungia arba negalite prisijungti net per konsolę, pasirinkite Debian arba Ubuntu diegimo ISO su Prijungti ir paleisti iš ISO ir meniu pasirinkite gelbėjimo režimą (rescue mode). Taip galėsite prijungti savo diską ir atšaukti nustatymą. Prieš tai padarykite momentinę kopiją.
